18-10-05

Kathedraalverhuis

De zwaarste tijd van onze verhuis naar een nieuw adres in het Kessel-lose Suburbia zit er nu op en er kan al gedacht worden aan een geleidelijke hervatting van de normale werkzaamheden op de Kathedraalwerf . Hierboven zie je het houten standbeeldje van de Kathedraal al in haar nieuwe omgeving, geflankeerd door een buddha en een St-Hubertus hert met gedeeltelijk afgebroken kruisgewei. Later- voor mede-enthousiastelingen van de koperhandel: ik beloof het- nog wat niet-onaardige close-ups van enkele miniaturen uit mijn collectie.

Beveiliging was een druk besproken thema in onze familiale kring. Het houten beeldje heeft, zoals bekend, een geschatte waarde van 3.576.156,00 euro (of dollars), ten minste tegen die prijs wil ik ervan af omdat ik er verder niks meer mee aan kan. Uiteindelijk hebben we geopteerd voor een combinatie van het gebruikelijke electronische spul op basis van sensoren, camera's enwatnog en de aanschaf van een hond, genaamd Neo (op z'n nederlands uit te spreken: neejo), Bewaker van het Hout.

Zoals je kan zien is Neo een fel beest, het is vast niet aan te raden zich alleen met hem in een ruimte te bevinden wanneer hij in aanvalsmodus is.

Een nadeel van het Nieuwe Adres is misschien dat oude bekende Didi de Paris hier vlak in de buurt woont. Ik kwam hem daarnet al tegen, op zijn fiets en geflankeerd door een schimmige Pleiade van Wilde Poëtische Plannen en een privé wolkje in de vorm van een met zware borsten beladen Blondine boven het hoofd, waaruit het voluit Triestheid regende, & Berusting in de Vergankelijkheid der Kleefstoffen op Postzegels. Zijn pedaalslag was even manhaftig als weleer, en middels het flauwe herfstzonnetje glom zijn lederen vest met het onomstreden patina van de Gevestigde Waarde, maar toch.

Als tegenprestatie voor mijn verzoenend voorstel om later de Zaak te bepraten bij kopje thee in ons nieuwe huisje, beloofde hij plechtig bij die gelegenheid de Blondine in onze achtertuin te parkeren.

12:07 Gepost door dv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.