27-10-05

Mijn vinger op uw scherm

Vanaf heden kan u ook een stukje Kathedraal op uw windows computer installeren : via http://www.vilt.net/nkdee/data/downloads/autumn2.exe kan je de installer downloaden en als je dat programmaatje runt, krijg je in je Windows startmenu bovenstaande koppelingen bij. De 'screensaver' in kwestie laat quasi hetzelfde zien als wat er momenteel als '...localising autumn 2.0...' op de Kathedraal homepage staat.

Screensaver is een beetje een onfortuinlijke woordkeuze en het gevolg van het programma waarmee ik de installer aanmaakte. Met al dat wit in de animatie komt er van energiebesparing niks in huis, natuurlijk. Maar na de installatie zet je gewoon in je Beeldscherm Eigenschappen je 'echte' screensaver terug: dan kan je het NKdeE programaatje blijven bekijken wanneer je wil vanuit het Startmenu.

Voor ik een helpdesk moet opendoen of u anderszins mij met klachten gaat bestoken: als het programma fullscreen loopt, zet je het af door de ESC toets te gebruiken.

Voer voor literatuurhistorici : het is wellicht de eerste keer dat een nederlandstalig gedicht verschijnt als README bij een programma.

Het is de bedoeling dat er regelmatig van dit soort releases komen. Gratis en onder Free Art License, uiteraard.

12:58 Gepost door dv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.