25-01-06

Terzake (een druideding)

Nieuwe plaatsen in de Kathedraal - januari 2006
Are U Adolphe Sax?

USSR ofte het Universal System for Social Rehabilitation is een cynisch-ironisch stukje van dv (the author formerly known as a video format) over de neiging tot overmatige tagging zoals die door de IT-industrie aan ons aller waggelende perceptie wordt opgedrongen.

Wees getagd of wees niet. Terwijl een voormalige Relevantie met Marc Reynebeau gaat schranzen in de kastelen van het perfiede Albion & Baudrilliard de schermen onzer academici volspuit met apocafiel* witsel wordt uw dienaar, het arme cloonsel, verwezen naar de pervers verheerlikte martelkamers der auto-destructie.

En U? Bent u Adalphe Sax?

De serie WITVEESWIT BACKFACEBLUE kabbelt rustig verder: in nummer 4 komt een trieste homo patheticus inclusief krampachtig geklemde vuist net (niet) van de grond, maar u, mon semblable, bent een Hypkuk als je de pracht van zijn moment suprème niet in de bomen ziet hangen.

Voor nummer 5 van de serie hebt u de laatste versie van de flash speler nodig want daar zit zo'n 5 meg aan visionaire video achter, die in eerdere codeci teveel blokskens gaf.

Er wordt hier wat ingehakt op Bergsoniaanse noties van duurte en er vliegt een vogeltje van Eliot in een neergekwakte rozentuin, maar eigenlijk is het een gender stuk en een cryptische aanhankelijkheidsbetuiging aan mijn dierbare. Subjectiviteit is voorwaar een rekbaar begrip, een inzoembaar stukje Google Earth waar de vluchtheuvels van de identiteit telkens weer overhoop gehaald worden door wegeniswerken en inslaande mortiergranaten. Niks nieuws onder de zon dus.

In't algemeen heeft de serie nu een eerste vorm van overcodering gekregen, die de lineaire structuur doorbreekt en een virtuele request-handler betrekt de gebruiker intra-machinaal met de net-event die wordt geactualiseerd: d'r is dus een navigatie-menuutje bij elk bestand zodat je tussen de nummers kan zap-browsen en een flash-balkje floept er wat gebruikersgegevens bij. Moeilijk doen? Ik? Allez, menneke...

NEW PCU version
En dan is er nog de laatste versie van het Pluggable Cathedral Universe ofte PCU, waar ernaar gestreefd wordt de Kathedraal visueel te renderen aan de hand van bezoekersdata. In deze versie kan je leuke cirkelvormige animaties genereren door een 'plaats' te selecteren en dan op 'Draw' te klikken. De bewegende lijnstructuren verbinden 'at random' tot bewegende puntjes herleidde requests van een Kathedraalbestand. Allemaal nog veel te statisch en dat random-gedoe moet er ook nog uit, maar het kan er al mee door als speleding.

12:01 Gepost door dv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.