24-02-06

Voorstelling "Buiging" bij tentoonstellingsopening

Cover catalogus

*** 23 februari - 7 april 2006: Tentoonstelling: Vaarwel, wat lelijk is. Bijzondere stukken uit de collectie van het Poëziecentrum ***

Welke schatten bevinden zich eigenlijk in het Toreken op de Vrijdagmarkt in Gent? Iedereen die al bij ons is langs geweest weet het natuurlijk: van in de kelder tot op zolder is het Toreken gevuld met poëziebundels en informatie over poëzie (naar verluidt zit er zelfs hier en daar een dichter verborgen tussen de rekken). Er zijn echte juweeltjes te vinden. Naar inhoud natuurlijk, maar ook de buitenkant van heel wat bundels mag gezien worden.
Omwille van hun unieke karakter en ter gelegenheid van 25 jaar Poëziecentrum werden een aantal bijzondere stukken uitgekozen. Hiermee werd een tentoonstelling samengesteld. Het is een erg gevarieerde verzameling geworden: dichtbundels in allerlei vormen en formaten (eerste drukken van Paul van Ostaijen, speciale uitgaven van Hugo Claus,...), maar ook poëzie-obligaties, de gedichten in flessen van Marcel van Maele en nog veel meer.

De tentoonstelling was al te zien in Gent en Brussel en slaat van 23 februari tot 7 april 2006 zijn tenten op in de Centrale Universiteitsbibliotheek Leuven, Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven  tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op woensdag 1 maart 2006 om 20.15u in de Centrale Universiteitsbibliotheek
Programma:
Welkom door Prof. Mel Collier, hoofdbibliothecaris K.U.Leuven
Toelichting bij de tentoonstelling door Prof. Hugo Brems, K.U.Leuven
Inleiding over Sjostakovitsj n.a.v. de bundel Buiging van Herlinda Vekemans
door Prof. Francis Maes, U.Gent
Fons Fraeters en Annie van Avermaet dragen gedichten voor

Aansluitend: receptie en mogelijkheid tot het bezichtigen van de tentoonstelling
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via mail: erna.mannaerts@bib.kuleuven.be
of via 016 / 32 46 99 of 0484 / 97 32 21

Bij de tentoonstelling hoort een schitterende catalogus. De geselecteerde stukken zijn in vierkleuren geïllustreerd en worden literair-historisch geduid. Er is aandacht voor zowel inhoudelijke als formele kenmerken.

Voor verdere inlichtingen:
Poëziecentrum vzw
Stefaan Goossens
Vrijdagmarkt 36 - 9000 Gent
T. + 32 (0)9/225.22.25     F. + 32 (0)9/225.90.54
project@poeziecentrum.be


 

18:31 Gepost door dv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.