01-03-06

blogge tijdschriftnieuwsbriefverspreiding

"DWB 2006 1 | Ondood

 

Gij snijdt uw kop eraf.
Zo doet gij dat, zo zijt gij genezen.

Saskia de Coster in ‘Zwart hart’

 

 ‘Vampiers zijn de meest ongeïnspireerde gasten op een halloweenfeestje, en in drie miljoen kitschfilms’, zo begint de brief waarmee Saskia de Coster en Karen Vanderborght een aantal auteurs, fotografen en videasten uitnodigden voor het vampiernummer van DWB. Om aan de genoemde gevaren te ontsnappen, bedachten ze de titel Ondood. Geile vampiers, homo’s, lesbo’s en transseksuelen in horrorfilms, het dromen dat je droomt en de studie van fantoompijn aan de navelstreng, spookfotografie en geesten als lichtballen of wolkachtige witte substanties… het kan allemaal terecht in de verzameling ‘ondood’.

 They only come out at night: Kevin Suetens, Patrick Bassant, Michaël Bellon, Gwendoline Bloemen, Jose Torres, Jeroen van Rooij, Nayeli Garci-Crespo, Saskia de Coster en Karen Vanderborght. De fotokatern van Gert Jochems, vormgegeven door Luc Derycke, speelt met een uit het thema gesamplede zin, en toont hoe een vrouw zich toont. Hij is de eerste van vijf jonge fotografen die door Inge Henneman van het FotoMuseum Provincie Antwerpen voor DWB 2006 werden geselecteerd. De reeks noemen we ‘SAMPLES/SHOTS’.

 Voorts in dit nummer: poëzie van Samuel Vriezen, Han van der Vegt en Bas Belleman; proza van Pol Hoste, Christophe van Gerrewey, Elisabeth Tonnard en Jeroen Bernaer; de Heldere kamer van Kristien Hemmerechts, Pol Hostes Cahier de brouillon; essays van Hugo Bousset en Sofie Gielis over werk van Peter Sloterdijk, Paul Verhaeghen en Willem Jan Otten; en een nieuwe rubriek, ‘Theater’, waarin we systematisch toneelteksten publiceren als literair genre: Bart Meuleman opent met zijn Maison fragile. De rubriek wordt verruimd met striptheater van Eric Joris en Kurt Vanhoutte.

 We denken ten slotte aan een uitgebreide webruimte, die multimediaal en interactief wil zijn. Idealiter zou elke DWB-aflevering een parallelle, virtuele afsplitsing moeten genereren, die dan nog een derde vorm krijgt als podiumact of performance. Dat laatste doen we al vaak; de webruimte hopen we eind 2006 te realiseren.

 Nummer 1 van jaargang 151 alweer.

DWB pleit nog steeds ondood!

 Info/abo: kurt.snoekx@dwb.be | www.dwb.be"

18:01 Gepost door dv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.