02-07-06

Spat! weer een Stelling na drie keer klikken

Schoonheid dezer dagen is een blokje van 4 bij 3 met heimwee naar een ideële, pre-humane vierkantigheid. De adem stokt ervan [ach, dots],hoe met name de tv naar het widescreen-formaat vlucht om zich te saven, zich alsnog als medium te onderscheiden van het Grote MeerOmvattende Scherm, de Gelaagde Toeschouwer terug te lokken in de huiselijke Kring rond zijn Verloren Kijkbuizigheid.

De tubevan weleer is immers allang geen beeldbuis meer, de trotse Koning van het Huisraad onderging na diverse welwillende orgaandonaties nu ook een harttransplantatie en moet het dus zonder imposante implosie van lijnen stellen als je het ding in de wacht zet. Ach de vergankelijkheid o DTV: de warmte die je uitstraalde met gebolde overtuiging is verkild tot het strakke design van de flatscreen en al het mysterieuze dat zich Ooit afspeelde tussen de aether, de antenne en je Duivelse Kastje is Henen.

Braafjes het netwerk inpluggen luidt het devies, het is enkel omwille van je naam, je oude glorie, dat je nog een status krijgt in de handel, een hoofdcategorie in de catalogi, een verkoopcijfer dat kan Tellen.

Algemeen Verzwegen is echter de voorkennis: in je hardlink met de beleefde Tijd wordt danig geknipt, je wordt radicaal gere-wired, het zappen krijgt eindelijk zijn vierde dimensie, het rimpelt zich om tot huiskringetjessurfen en het Grote Archief geeft je nog wel een bevoorrecht spotje in de immense ruimtes van de Globale Interactieve Rompslomp, maar hoelang denk je dat een schijnwerpertje links van de Centrale Front-End de Globale Aandacht nog Gaande houdt?

De Gelaagde Toeschouwer ondertussen, mag zich probleemloos uitputten in het stukslaan van Hoogst Persoonlijke Stellingen op het vooralsnog onaantastbare Scermpie van haar flaptop, ze mag in haar woordenwinkel volop de zomerse Solde declareren van haar reeds downloadbare beta-Vista´s op de gearchiveerde Toekomst. Heen en Weder zult gij varen op de woeste baren van de Kringlooptijd, mijn liefste vingersportbeoefenaars, maar hou bij het aanpassen van je BlogSettings de Silicone Snede in het achterhoofd: maak je ding 4:3 of maak het Niet.

22:09 Gepost door dv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.