06-09-06

Veel damp en weinig vlees: dv in bad met Badiou

Uiteraard: die motor van dat ding, wat ik hieronder afzweer, die Boliede van Badiou waarmede heden ten dage door de verlaten straten van de intellectuele townships wordt gescheurd, met een paar essentiële zaken daarvan, die overigens verdacht veel lijken op wat er in mijn soepketel suddert, daar is überhaubt niks mee mis. Aan het 'pragmatisme' bv, om set theorie of derivaten daarvan zoals programmeur-vriendelijke xsd-schema's omhoog te promoten tot ze een quasi-ontologische status krijgen, daar is dan ook niks fundamenteel verkeerd aan.

Maar wat Badiou daarmee doet is (lijkt verdacht veel op) dat alles misbruiken om op nostalgisch-remediërende wijze heel de rotzooi van de 20ste eeuw terug binnen te smokkelen. Alors, zoals ik tegen mijn kinders pleeg te zeggen: pas de calais, ze, dat wordt een ander paar mouwen.

Met andere woorden: bruikbaar werk, als stellage of ergens in een steunbeer misschien,of als kleurtjespasta voor een fresco in een bijkapelleke, enfin, we zien wel. Soit, ik weet weer wat te doen deze winter, als het t-tijd is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

12:28 Gepost door dv in 00 alles was beter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.