12-10-06

un canny

<

 

http://www.vilt.net/nkdee/flash/dvbone.swf


ik dacht zo ik zit hier toch maar want ik moet weer effie werken, ik blijf dus een slecht Debord leerling ("Je ne travaillera jamais") maar we doen ons best, dus zal ik zo tussendoor maar 's wat leuteren over de Gang der Zaken ofte wat er zoal in is, drie vlugge kribbels, alsof het niks is:

- de fixatie met het onbehaaglijke, dat wat ont-zet, ongemakkelijk, zelfs misselijk maakt. De potjes slijm op de kermis. De net iets te menselijke tekenfiguren van Final Fantasy. de zgn Uncanny Valley waar al te menselijke robots dolen, en verwantschap tonen met de Ondoden die het ook al niet slecht doen in de Badplaatsen van de Kunst. Heel de artistieke wereld wordt er door aangestoken maar rond heel de new media scene in het bijzonder hangt heden het 'awesome' sfeertje van de uncannyness.

- in girum imus nocte et consumimur igni : in de literaire velden is het palindroom (zinssneden die je in beide richtingen kan lezen) erg in trek tegenwoordig. We stellen dan ook vast dat we niets anders meemaken dan heen-en-weer bewegingen, wat zichtbaar wordt zijn de toppen en dalen van golfjes in de informatiestroom, terwijl het water ons voortdurend aan de lippen staat worden er golven van vertier voorzien.
De reversibiliteit van programma's zou wel 's een nieuw codeerparadigma kunnen worden. De fascinatie met het palindroom gaat ook samen met het zoeken naar/spelen met betekenis onder de woordgrens. Daar doe ik natuurlijk volgaarne aan mee, zij het op enigszins persoonlijke wijze. Ik heb de lyriek altijd al gezien als een spel met gedachte bewegingen, die rivieren storen zich natuurlijk niet aan de contingente rasters van de woorden, ze clusteren ook net zo gezellig rond gestrandde fragmenten, "ctra ets unt os terweide de bloem het gras ontkent", zoiets...

- pseudo-diepzinnige beschouwingen zonder feitelijke onderbouw zoals deze 'bijdrage' doen het natuurlijk ook nog altijd, maar dat is niet eens pseudo-diepzinnig, hoewel ik het hier wel feitelijk onderbouw.

Die werkethiek is natuurlijk ethische BS, alleen maar goed om de mensen weg te houden van de rampzalige waarheid. Ik zeg dat ook alleen maar om u, iedereen en mijzelven incluis, te treiteren, want die rekeningen die hier zich stapelen, da's natuurlijk ook niet niks, en ach, we zijn immers allen gedoemd, staarkinders, onze zieltjes hebben pikzwarte grijpoortjes en krullen slechts voor de goede vorm een beetje grijzig het ledige in, voor ze, hoe hard we ook strijken, zwart in zwart terugsnappen, plets op de vingertjes van onze geliefden, sloebber van't verschieten de rand over en de put in, knets tot bij het roet onderaan het Grote Fornuis van Lucifera, het Zweterige veelZwepenwijf, de moddervette Kassa-Madame van den Union Match daar Diep & Vanonder.

22:33 Gepost door dv in 01 ach categorieën, | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.