26-10-06

07/11: vers bloed

Presentatie van nieuw literair talent, met gasten Bert Anciaux, Al Galidi, Stefan Hertmans, Koen Peeters en vele anderenDe Vlaamse literatuur kan nog wel een stevige injectie vers bloed gebruiken. Vanaf 7 november is het misschien zover. Acht jonge schrijvers met buitenlands bloed in de aderen, worden klaargestoomd tijdens een schrijfworkshop voor gevorderden. De auteurs/docenten Stefan Hertmans en Al Galidi (zelf ervaringsdeskundige in het schrijven in een taal die niet zijn moedertaal is) maken de namen van de deelnemers bekend. Dit kersverse talent krijgt meteen de kans om zijn of haar stem te laten horen.

Verrassende optredens worden afgewisseld met een gesprek over meer kleur in de kunst, ook pleitbezorger Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux doet mee. We kijken tevens naar onze Noorderburen, waar schrijvers van buitenlands origine al een tijdje een stempel drukken op de Nederlands literatuur.

Vanaf 7 november dus ook in Vlaanderen. Wees getuige van deze avond, die zijn sporen zal nalaten in de Vlaamse literatuur...

Wanneer: Dinsdag 7 november om 20u
Locatie: Passa Porta, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
Organisatie: Passa Porta i.s.m. Kunst & Democratie
Toegang: Gratis

Meer info? Plus d'info? More information?

www.passaporta.be - info@passaporta.be - 02/226.04.54
Passa Porta, Rue A. Dansaertstraat 46 - 1000 Brussel / Bruxelles

 

http://www.wvc.vlaanderen.be/cultuurbeleid/cultuurindustrie/cultuurinvest_presentatie31032006.pdf

21:49 Gepost door dv in 0101 aankondigingen, | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.