26-10-06

E-CULTUUR. BOUWSTENEN VOOR PRAKTIJK EN BELEID

Op maandag 23 oktober 2006 hebben het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid en uitgeverij Acco de publicatie 'E-cultuur. Bouwstenen voor praktijk en beleid' voorgesteld. Het boek werd samengesteld door redacteurs Dirk De Wit en Debbie Esmans, en biedt een aanzet tot antwoord op de vele vragen en uitdagingen die zich aandienen voor het cultuurbeleid en de cultuurpraktijk in Vlaanderen op het vlak van e-cultuur. De publicatie is te koop in de boekhandel en op de Acco-stand op de Boekenbeurs 2006 in Antwerpen.

'E-cultuur. Bouwstenen voor praktijk en beleid' kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid en het Digitaal Platform van de steunpunten Initiatief Audiovisuele Kunsten (IAK) en Initiatief Beeldende Kunsten (IBK). De redacteurs van het boek zijn Dirk De Wit (Digitaal Platform van IBK en IAK) en Debbie Esmans (beleidsmedewerker Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Vlaamse overheid). Tal van actoren uit administraties, steunpunten, universiteiten, culturele organisaties ... hebben bijgedragen aan de publicatie. Elk hoofdstuk is het werk van één (of meerdere) expert(s).

E-cultuur is één van de aandachtspunten in de Beleidsnota Cultuur 2004-2009 en de Beleidsbrief Cultuur 2006 van Vlaams minister Anciaux. De Vlaamse cultuuroverheid hecht belang aan een eigen cultureel antwoord op de kennis- en informatiemaatschappij. Cultuurpraktijk en -beleid hebben nood aan tijd en ruimte om een antwoord te formuleren op de uitdagingen en mogelijkheden van de digitale netwerkruimte. Essentieel is daarom dat ze samen een visie ontwikkelen en de dialoog aangaan.

'E-cultuur. Bouwstenen voor praktijk en beleid' is verschenen bij uitgeverij Acco. De publicatie is verkrijgbaar in de boekhandel voor de prijs van 18,00 euro (ISBN 90 334 6320 2).
De tekst is integraal beschikbaar in html-versie op www.vlaanderen.be/e-cultuur samen met een verklarende woordenlijst en reactieformulier.

 

19:47 Gepost door dv in prrt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.