03-01-07

voornemens 2

roods

 

 

1.

Het rode rood houden
zodanig dat het rode rood is
mocht er iemand om rood vragen,

Wat uiteraard niet
zo eenvoudig is, temeer
daar het rode altijd

Rood dreigt te worden,
als je het te lang rood
wil houden, hoedanook.

2.

Het witte wit houden
ook, zodanig  dat men naar
hartelust kan allubedoren, (*)

Mocht enig groen kind
zich daartoe bewolpluizen.
& enkele previliën, zo dacht ik

Misschien, om het al te priaapse
binnen het vertoonbare te houden
hoewel het natuurlijk met u is


3.

(Zo gesteld dat je al dient
diepzinnig met restbetekenissen
te priegelen in de verre velden

Vooraleer er van enige wellust  Sprake kan zijn.  Het is overigens, lieve doch dwalende Lezeres,  een vergissing te denken dat wit Zich met rood tot roze dient te vermengen, normaal is er Daar geen tijd voor, laat staan Papier in deze pretfabriek, alle pretii affectionis ten spijt. De oplossing is steevast van de instant soort, wat sommigen verleiden kan tot een wel erg elegante priamel waarmee  dan  de recht evenredige relatie van het natuurlijke tot het digitale  zichzelve moeiteloos als vanuit een presumptio juris tot bewezen en verworven inzicht verheft, een prêt-à-porter dat men bij de minste pretext als een priapisme voor zich uit begint te zwaaien. Men vergeve het deze prestigieuze natuurtalenten, het zou in de prieeltjes van de pretentieuze theorieën immers een prevaricatie zijn van de prestidigitateuren die zich hier als pretorianen van de waarheid opwerpen, om zich niet met deze makkelijk verworven prethalzen diep in de tweehandig opgespalkte koopwaar te laten kijken.  We zullen volstaan met aan te duiden dat het , euh, vrij dwaas  is om bij het vaststellen van een feitelijke verloop gekenmerkt door grenswaarden en hysteresis, zomaar de wetten van de observatie door te trekken naar dat grotere , duistere rijk, dat immense onbekende waarin het geobserveerde eventjes opfonkelt als een witte walvis die wel enige harpoenen hebben wil.

Nope.

Ach ja: onze Blume, der Anna, die is nu wit, dan rood, dan weer wit & aldus heeft zij naar behoren deel aan het uwe.  Maar dat zegt ons nog immer niks nada zilch ingetinge over  de kleur van de vogel.

 

 

(*) allubedoren: neologisme, "in alchemy, the transference of white (albedo) to red (lubedo) and back again signals the manifestation of desire and the subsequent engagement of the passions that then leads to the admixture and thus the 'integration of the human soul' with the world-soul. "

Jungeaanse waarzeggerij geciteerd op blz 51-52 van Elizabeth Burns Gamards  "Kurt Schwitters' Merzbau. The Cathedral of Erotic Misery", Princeton Architectural Press NY 2000, ISBN 1-56898-136-8

 

Voor de rest van de lexicale PRet-winkel luidt de pretermissie dat u vooral niet op Van Dale 1995 p 2368-2369 moet gaan kijken.

01:39 Gepost door dv in 0001 dan dit, nu ja, | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.