17-01-07

Als het poesie pure bloedt in Kessel-lo, motregent het lyriek in Leuven

Cocagne
presenteert op gedichtendag  

First Round

Didi de Paris vs Arthur Cravan

Moet de dichter bokser worden?

 

donderdag 25 januari, 12u30 - Wereldcafé, Bondgenotenlaan 131, Leuven

  inkom gratis

Org. : Masereelfonds, muziektheater Braakland/Zhebilding, MC Didi de Paris, Wereldcafé

www.masereelfonds.be, www.braakland.be, didideparis.wordpress.com

 

Op donderdag 25 januari is de natie weer in de ban van de Gedichtendag. Die dag kan men zich aan alles verwachten. Zo was de natie de laatste jaren elke laatste donderdag van januari, niettegenstaande alle klimaatopwarming, telkens weer om onverklaarbare redenen bedekt met een betoverend sneeuwtapijt.

Op de Gedichtendag wordt een etmaal lang de poëzie gefêteerd, gesavoueerd. Die dag duikt auteur Didi de Paris op in drie steden: Gent, Leuven en Brussel. In de Middeleeuwen begon de dag al de avond voordien. Didi de Paris is een langslaper en laat de dag dan ook beginnen op het uur nul. De heidense tegenhanger van de middernachtmis. Een literair ‘24’, een kruisbestuiving van James Joyce en Jack Bauer.

In de traditie van de grootste boksers neemt De Paris de handdoek op om de dichter en bokser Arthur Cravan op te roepen. In 1920 roeide die in zijn eentje de Golf van Mexico op. Daarna werd er van hem niets meer vernomen. In drie ronden zal De Paris de natie groggy slaan met wondermooie wetenswaardigheden. Het zal de neerslag zijn van zijn blog-project rond Arthur Cravan op vraag van het literair tijdschrift De Brakke Hond, dat loopt van 1 tot 25 januari (http://www.brakkehondblogt.be).

Op de Nationale Gedichtendag zal De Paris Cravan weer tot leven brengen

 

 

 

 

 

21:24 Gepost door dv in prrt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.