30-06-07

Willemsen - Bandeira (met een zondaagse boutade)

bandeira

Op Meander sinds kort gedichten van Manuel Bandeira in een vertaling van August Willemsen.

http://meander.italics.net/wereldpoezie/dichter.php?txt=3...

Bij De Contrabas gaat Fa Claes ondertussen rustig voort met een indrukwekkende reeks vertalingen, daar is de Spaanse dichter José Antonio Llamas Fernández aan de beurt met 12 stuks.

O ware het maar zo dat onze eigenste dichtertjes op evenzo driest-voortvarende wijze ons zouden laten meegenieten van de eigen noeste tekstarbeid. Heilaas moeten zij al dat tekstkapitaal natuurlijk opsparen voor hun als zoetekoek over de talloze toonbanken flitsende, keineige bundeltjes, waaruit zij breed zwaaiende met hunne uiterst potente geslachtsorganen kunnen joetjoeben of waarover zij kakelend kunnen kibbelen tot zij uitgeblust op elkander vallen, hunne schrijversdeeltjes een ietwat verfomfaaid van het lange kletsen & ingeduikt van het op elkander storten, maar vredig toch en één met de supermarkten van de Heer.
Maar nee toch, we mogen niet te hard zijn voor deze bruisende jonge talenten, je kan van zo'n aan diepe Keerbergenblues* lijdende jongeling niet verwachten dat zij als schrijver met die vreemde, ingewikkelde rimram van code uit de voeten zouden kunnen. Seffens verwacht je nog dat ze ook nog iets gelezen zouden hebben voor ze hun eileiders & zweetbuizen op de immer hete & goddelijk verschuivende golfplaten der actualiteiten richten. Overigens, wij kunnen daar hoegenaamd niet over oordelen, immers de Vereniging der verenigde Recensenten heeft een ontstellende achterstand opgelopen in het terdege recenseren van al dat verbaal geweld. Hoe kunnen wij ons dan daarover degelijk informeren? De schrijvende pers negeert ons ook al Straal, toch?

In de bespinwebde krochten der oude tekstbaronnen ondertussen verdubbelt de Keizerin-Matrone de poortwacht en haalt de lederen riemen rond het rottende vlees van heur wit-rozige Larven aan. Zal het oeroude schimmenrijk bestand blijken tegen de invallen van de Pophengstaangedreven Prijswinnaressen geflankeerd door de Maanzwaaiende, paparazzi-sniffende & in Locustenzwermen wriemelende autoDataPutters? Bekijk het Elders op een Netwerk Dicht bij U!

*Keerbergen is een flink bevillade gemeente in de Vlaamse Kempen waar menig jongeling - zij het enkel op fictief-spreekwoordelijke wijze - een niet aflatend gevecht voert met de ennui en de schrijnend-troosteloze uitzichten van het Alles-Al-Hebben, of het Gosj-Toch-niet-Weeral-die-Dope.

22:27 Gepost door dv in nieuwe categorie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Obrigado nog eens.
Zo een mooie taal - in elk opzicht.

Gepost door: sodade | 30-06-07

De commentaren zijn gesloten.