19-07-07

Stewart Brand over de toekomst van Groen

of is het het Groen van Stewart over de toekomst van zijn Brand? Alleszins getuigt de man van de durf om te denken, het besef van de noodzaak om fouten te maken, het aloude leven om te leren enzo, en gewoonlijk begint dat gevoel met eerst effie willen luisteren vooraleer te beginnen juichen of doemdenken..Wat ik dan weer minder vind is dat men hier de man laat ophouden waar het interessant dreigt te worden, namelijk als ie gaat uitleggen waarom die nucleaire energie nu plots wel verdedigbaar is.

Zo heb ik toch weer wat om over te zeuren, daar hadden we effie zin in, blijkbaar.

Op deze manier is het videootje met die leuke begintune en al, gewoon propaganda voor de nucleaire lobby. Boehoe, back to Internet Paranoia: Ze willen Onze Hersens Spoelen. Ze ze ze.

Kent er iemand een soortgelijk gezaghebbend ding anti-nuke? Wat ik verfrissend vind aan Brand is dat zijn 'natuur' tenminste een natuur is met de menselijke techniek erin en niet er wat ongemakkelijk naast bengelend omdat we anders niet kunnen schattigjes natuurreservaten of achterwaarts becameraat lopen Attenboroughen. Geruststellend toch, die diepe Vrienden van de Natuur stem, dat half open hemd, dat seffens ga ik Het weten gevoel, maar nu nog niet want er zijn nog twee reclameblokken te gaan.

De vrije, wilde natuur? Het globale autosnelwegennetwerk is mij net zoveel wilde natuur als parkje Heuvelhof, hier in Kessel-lo, waar ik onze hond uitlaat. Met de afmetingen van ons planeetje duidelijk voor onze Google Earth ogen is het vrij evident dat de Wilde Natuur een commercieel geexploiteerde illusie is, een fictie drijvend op die andere fictie, dat het Allemaal Zo'n Vaart wel Niet Zal Lopen. Hier niet, nee, maar elders al volop en de afstand tussen hier en elders wordt zienderogen kleiner.

22:36 Gepost door dv in prrt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.