15-08-07

ELfabet: P

elfabet_P

Een plompverloren P uit het Kleine Boek dat EL Heet, met een uiterst zeldzame
afbeelding van de Kathedraal-Moeder toen zij nog Jong was en geen Moeder.
Er is mij gezegd dat de stad op de achtergrond niet New York is en dat er Iets niet klopt.

Nou moe.

23:09 Gepost door dv in prrt | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

landed eagle en waarom een visarend (?) ( of alst een amerikaanse is: een bald eagle) boven 'des 'Moeders' hoofd? (visarend is een bijzondere vogel voor mij)

Gepost door: sodade | 15-08-07

Geen idee. Ik was een website aan't updaten toen ik dit schilderde, iets met franse auto's. En aan mijn oudste dochter aan het denken.

Nee die dingen gebeuren, en achteraf is er geen 1 op 1 verhouding van dit staat voor dit en dat is dat. Als het jouw prentje is (dat is het altijd als jij het bekijkt) dan is het jouw visarend. Daar weet jij meer over dan ik.

Alles in het prentje is Amerikaans maar het is niet New York, de KM heeft een machtige vogel als huisdiertje en ze hangt lusteloos in haar P-boompje op een watereiland in een grijze zone.

Daar staat nog wat te gebeuren ooit. Maar voorlopig hangt ze te zaniken.

Narratieve systemen ontstaan door infusen, projecties, knip-en plakwerk uit de duizenden realiteiten die we beleven, daarna moet dat gaan samenhangen, kruisverwijzen, leven, niet tijdens het ontstaan. We moeten dat durven gerust laten met onze drang naar onmiddelijke betekenis.

Gepost door: dv | 16-08-07

niet alleen of zelfs maar voornamelijk tijdens het ontstaan

Gepost door: dv | 16-08-07

organisch? in een wereld die hoe langer hoe minder organisch lijkt.

ik hou van dwalen tussen en in realiteiten. het maakt mijn leven alleszins kleurrijker - betekenis heeft / hoeft het niet per se - associatief doet het wel veel met me, zoals een tekening - schilderij - woord... vooral gevoelsmatig op me inwerkt.

Gepost door: sodade | 16-08-07

Organisch? ja, allicht, maar dat woord is wat afgestorven & die tegenstelling organisch/kunstmatig-mechanisch werkt niet echt vruchtbaar meer.

Net zo min als dat betekenis perse iets vies moet zijn, met een stevige portie betekenis kan je het verderf oprieken, al de merde buitenkieperen, lijnen trekken en de dans inzetten.

Zolang het maar niet stagneert, verkrampt, de eigen val inkrult & zich de keel toeslingert...

Gepost door: dv | 16-08-07

afhankelijk... natuurlijk van de wereld waar je in leeft...- ook vreemd - (de vele realiteiten), maar 'organisch' is vrij levend in mijn achtergrond. Het woord staat er voor ongestructureerde soms spontane groei en kan zowel positieve als negatieve connotatie bezitten.
Alleszins groei...
Wie weet met het verstrijken van de uren zinkt dit ook dieper in. Alleszins is mijn kortetermijnbetrachting op dit late vroege uur een diepe slaap. Ach ik kan we willen, maar...

Gepost door: sodade | 17-08-07

lees ongestructureerd eerder als 'vrije' groei

Gepost door: sodade | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.