08-09-07

the facebook prophecy

euh  waarde ongelooflijk talrijke collega's, mede-literaire netwerkers untsoweiter ahum euh  facebook (www.facebook.com)

is aardig op weg om een heel groot ding te worden, daar waar ik ooit nog beweerde dat het bloggen ook maar het bloggen voor efkens zou zijn, alleszins zoals wij het bloggen nu al efkens kennen, wel euh dit soort combinatieding van sociale soft met allerlei applicatiemogelijkheden en voor de snuggere centenmelkers exploitatie opportuniteiten ook natuurlijk enfin die, nee een gouden geldkraan dat is het zeker facebook dus

lijkt nogal interessant als speleding, je kan daar applicaties voor maken ook enzo, overigens  zit daar iemand op die wat op zijn nederlands wil virtueel netwerken literair dan wel anderszins creatief? he? enfin ik voel mij nu wel niet zo eenzaam met mijn vrouw en kinders maar ge moet op tijd aan uwen ouden dag denken, denk ik soms.


My Space
gaat mij niet echt af, je kan daar geen kant of wal mee op en 't is daar allemaal zo zoek-mij-nu-een-nieuw-lief toestand, heute nog untsoweiter met een licht irriterend teveel aan billen & borsten terwijl ik daar nu net vandaag blijkbaar geen al te grote behoefte aan heb

 je gaat zien dat dit soort ding binnen het  jaar serieus hard op Second Life achtige toestanden gaat lijken, enfin, meneer Pfeyfer (ha, dag Leo) van hierBoven kan dan daar volgend jaar allicht  ook weer een boeksken aan slijten, met dit verschil allicht dat die boekskens dan nog veel meer gaan verkopen want Second Life, geef nu toe,  daar zit eigenlijk relatief gesproken geen kat op en dat Facebook ding dat schiet binnen de kortste keren  serieus richting de miljardenbusiness uit als ge't mij vraagt, maar anders waarschijnlijk ook. 

Binnen een paar weken zitten de user-profiles al op Google, de eerste reclame campagne (voor de derde sequel vqn Resident Evil met la Milla - ge ziet dat daartegen My Space een flop is) is al volop lopende in de huiskamerzalen van de klikmuispapa's & ach ja, efkens later blijkt natuurlijk dat Google dat zaakje heeft opgekocht en dan kan de fun pas echt beginnen.

Waarom? wel het is de eerste serieuze modulair opgevatte toepassing die ik op basis van het web 2.0 gezien heb, de fel bejubelde blogspot of wordpress toepassingen zijn er niks tegen want hier hebben we te doen met een glashelder open API waar eender welke third party developer gewoon kan inpluggen. Probeer maar 's iets deftig te schrijven dat iets lucratief met blogspot doet, (ha ho mo man toch), nee hier is het echt een webdev natte droom een weekje prutsen en de ietwat snuggere teamleider kan onze human resources naar hartelust beginnen drainen, voorwaar een goede zaak opdat we dan toch maar vlug wat beter zouden worden in onze rol van batterij of legkip voor de gouden data-eieren.

Of, voor hen die het niet kunnen laten om daar uiterst positief tegenover te staan: euh, wacht efkens, ik vind nog wel iets. In ieder geval is de wakkere burger nu al druk doende om zich in deze nieuwe miserie in te werken, anders dreigen we hier straks te worden overrompeld door allemaal ons in coole keineigigheid flat outdoende faces uit- hoe komt dat toch weeral - of all places een boeksken.

Dat moet toch iets geweest zijn met dat drukwerk, niet? Gutenberg man, ge hebt uwen tijd gerateerd.

Enfin , morgen ofzo, allicht en anders niet. Vandaag is het nog wat schraaltjes eerder & alleen in't Engels, of wahaje gedacht.

15:02 Gepost door dv in prrt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

HA! breed toegankelijke titel, tekst verlengd, toon gewijzigd... een mens mag niet vergeten eens naar beneden te scrollen hier.
Ik heb die glitterdingskes gisterenavond zitten bekijken, terwijl het verder donker was en IC(i) sprong (het) zowat uit het scherm. Leuk.
Vrijdagavond in de auto (helaas heel stuk gemist) dacht ik dat je opKlara was (Ode aan Aartsvader Schwitters) - niet dus. Ging wel heel lekker.

Gepost door: sodade | 09-09-07

De commentaren zijn gesloten.