04-10-07

snapshot van de tekstenwassing

Er is al 1 tekstwascyclus achter de rug & tot onze verbazing hebben teksten van zowel Adriaan Krabbendam ("huh?") als Didi de Paris ("allez-gij") standgehouden.

Enfin, nu dat ze proper zijn en witachtig hangen te droogblinken, moet ik zeggen dat ze wel iets hebben.

Ondertussen stroomt er echter allerlei schoon volk binnen van alle kanten: Matina -en dan heb je de foto's van de dame zélf nog niet gezien - Stamatakis uit het afgelegen New York - tja we mogen die provincialen niet minachten - stuurde digital manipulations ( we moeten daar toch 's wat harder aan werken, aan die manieren om ons up te loaden, bedoel ik:  stel u voor dat ge 's morgens door  La Matina gemanipuleerd wordt, allors mes filles, ça cera altera cosa nostra non purperata!). Mais passons, il nous reste peut de temps.

A. Andreas verblijde ons met digitale video avant la lettre wat ons een hele denkoefening bezorgde want wat was er nu eerst, de video, het digitaliseren ervan of de avant-pop ups van de letterkens? Brahman zal redding brengen!

Of onze KapersBuur Peter, die is niet te houden van wildachtigheid: hij scheurde pardoes een papier uit zijn typmasjien terwijl hij met zijn alter ego aan 't embras maken was over van wie dat typmasjien nu eigenlijk was, want zo kort voor het einde moesten we dat toch gaan weten. Eén van de twee sprekers in zijn welluidende begeleidingsmail (jaja Marcel we archiveren dat)(de Marcel hier peinst altijd dat wij de geschiedenis gaan wegsmijten, maar ik weet die pot niet eens staan) één van de twee dus doelde daarmede allicht op het aan de gang zijn van 'NAVAGIO', een nieuwe stroom onderscheidbaar  in het rijke bruisen van 's buurmans letterpraktijk.

Tranen van pure ontroering en nostalgie schoten ons in de ogen bij het ontvangen van de bijdrage van Tjitse Hofman, waarmede wij ooit nog tot in de late uren hebben zitten pintelieren in de Weldadigheidstraat, hier in Kessel-Lo, in de tijd dat wij onze lieftalligheid mijn K. Zelve pas hadden leren kennen. Hofman pakt ons keer op keer met zijn schitterend subtiele naiviteit.

Ik zie het hem zo 'doen', met de andere Eilanders van Epibreren. Net als vroeger.

Antiquair  het bewonderenswaardige gedicht van Krabbendam is op zich een snuisterij en in dit  bonte gezelschap eerder  een curiosum. Ik vermoed dat de redactie de veelvormigheid en de diversiteit  van het aanbod in het achterhoofd voelde kloppen of misschien had men gewoon schrik dat er niks anders zou binnenkomen: we zullen het nooit weten. Maar het lijkt toch wel een ander (eerder? maar hoe zouden we & waarom dan wel)  soort vuile was dat hier ter tekstspoeling werd aangeboden, de ik-figuur staat

"er wat lullig bij maar wat verwacht je
van een treinreiziger het liggen verleerd"

maar het zal wel goed komen daarmee want er wordt nog volop "aan de labels gewerkt". Nou, zeg nu zelf: hoe kon Adriaan dat weten dat ik nog drie uur met die verdomde labels van blogspot aan de gang zou zijn? Deze man moeten we in het oog houden, dat is de poëtische devinatie in den vleze!

En dan nog tja, wat kunnen we daar nog aan toevoegen. Didi de Paris, de gelaagdheid van zijn teksten, de diepgravende  belgitude ervan (" we will boldly go where no government has gone before") , het keer op keer tot op het bot willen gaan, de uiteindelijke uitkomst bij het Rode, het Kolkende Leven Zelf, we are the GIF men, our i-eyes thou has pluckethed, our colours are Numbered, our Pixels are Squared, our home is not here, it is in HERE in the heigths of CYBERSPACE where ALL SWELL THAT SHINE LIKE HELL.

 

Auteurs / Authors

 • A. Andreas (1)
 • Adriaan Krabbendam (1)
 • de meisjes van de redactie (1)
 • Didi de Paris (1)
 • Dirk Vekemans (5)
 • Matina Stamatakis (4)
 • Peter Holvoet-Hanssen (2)
 • Tjitse Hofman (1)
 •  

  'made' Mails*

   

  "& it was said amongst the villagers that they remained humble people amongst the villagers. & as the vultures circled high above their eadless dangling orbses & orpusses, they cast their haunting smiles upon us, waving, looking so ... _snottily_ fine"

   

  * deze mailadreseigenaars hebben het totnogtoe gemaakt in TekstWasserij POETRY KESSEL-LO POEZIE:

  zij hebben en/of

  >> minimaal 3 stukjes code naar vilt[punt]kessello[apestaart]blogger[punt]com gestuurd én die bleven ook na een tekstwassing nog staan - incredibile italiano unReal tomCruise_after_80!!-

  >> [vervolgens] positief geantwoord op onze invitatie om tot de redactie toe te treden (het bleven nederige mensen]

  >> made us an offer we couldn't refuse

        in totaal kunnen 16 mailadressen dit jaar de made mails vervoegen
       So,.... DO YA FEEL LUCKY, ...PUNK?

        00:43 Gepost door dv in prrt | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

        Commentaren

        hangen enzo tzijnverdoriealtijddezelfdendielaatbezigzijn.
        Kwas al wezen kijken waar al die mensen hun ding hebben gezet. Nu zijn aan de meeste voorwaarden voor mijn dag voldaan... kunnen slapen zou tschoonst nog zijn. maar bij gebrek daaraan hier nog wat verder hangen...

        Gepost door: sodade | 04-10-07

        in dienen tijd Beste dv,
        ik herinner mij ook nog bacchanalen in de W. Coosemansstraat...lang vervlogen...dienen tijd.

        Gepost door: loid aka dj indip | 05-10-07

        De commentaren zijn gesloten.